ANDRE DESTINATIONER

Måske Champagne eller Bourgogne ikke er et af dine foretrukne rejsemål. Eller måske er det, men du vil bare gerne prøve de dejlige Italienske vine. Det er bestemt også muligt.

PIEMONTE

Piemonte ligger for fødderne af alperne i det nordvestlige Italien. Piemontes vine er nogle af de bedste fra Italien og er kendt over hele verden. De første kilder, der omtaler vin i området, er fra romertiden og siden har man dyrket vinen bedre og bedre og kan i dag præstere nogle flotte eksempler på italiensk vinkunst.

Download turprogram her

TOSCANA

Toscana er en region i den nordlige del af det centrale Italien, grænsende til Lazio i syd, Umbria i øst, Emilia-Romagna og Liguria i nord, og det Tyrrhenske hav i vest.

Regionen anses gerne for Italiens skønneste. Efter Chianti-formlen blev omsat til vin i midten af 1800-tallet, var vinen en bragende sucess. I 1932 blev der defineret syv subzoner i Chianti, som hver repræsenterer sin egen stil.

Herefter gik det den forkerte vej for Chiantivinen. Først blev markerne angrebet af phylloxera, som resten af Europa og herefter kom 2. Verdenskrig. Efter disse udfordringer havde Chianti omstillet produktet til at fokusere på kvantitet frem for kvalitet.

Download turprogram her

SICILIEN

Sicilianerne kalder sig for verdens syvendestørste “vin-nation”, selv om regionen jo ikke er et land. Men sandt er det, at der stadig i dag produceres mere vin i Trapaniprovinsen end i de to vin-regioner Piemonte og Toscana tilsammen.

I dag er Sicilien ikke blandt de mest kendte eller populære italienske vinområder. Det skyldes primært at myndighederne har tilskynnet kvantiet fremfor kvalitet. Men øen oplever nu en stigende interesse drevet af et generelt større fokus på kvalitet.

Priserne er stadig lave og der kan derfor gøres nogle gode køb, hvis man finder de rette producenter eller går efter de lidt dyrere vine. Sicilien er rig på bjerge. Jorden er mager og regnmængderne er lave. Sommervarmen er intens og høj. Tilsammen er det gode vilkår for vindyrkning.

Download turprogram her