Bourgogne – et fantastisk og historisk område

Bourgogne er et historisk område og en tidligere administrativ region i det østlige centrale Frankrig. Siden den 1. januar 2016 er det en del af den nye region Bourgogne-Franche-Comté. Bourgogne består af følgende fire afdelinger: Côte-d’Or, Saône-et-Loire, Yonne og Nièvre.

Den historiske og moderne hovedstad i Bourgogne-regionen er Dijon med 150.000 indbyggere, et blomstrende administrativt og kulturelt center, som også er et vigtigt kommunikations- og fragtdistributionscenter.

Byen er kun 1 time og 40 minutter fra Paris med etTGV højhastighedstog. Dijon har et historisk centrum med gamle smalle gader og huse bygget i den lokale blegede honningfarvede sten; Af særlig interesse for besøgende er Palace of the Dukes of Burgundy og den gotiske katedral Saint Bénigne.

De verdensberømte vinmarker i Bourgogne producerer nogle af de mest prestigefyldte og dyre vine i verden. Top-vinene produceres for det meste på en smal stribe land, der løber syd fra Dijon, på den vestlige kant af Saône-sletten, i Côtes de Nuits og Côtes de Beaune. Disse omfatter navne som Gevrey-Chambertin, Vosne-Romanée, Pommard, Volnay og Clos Vougeot. Nogle af de bedste vinmarker, der er ret små, er beskyttet bag stenmure og jernporte, så værdifulde er de druer, de producerer.

BEAUNE
Beaune (fransk udtale: [bon]) er vinhovedstaden i Bourgogne i departementet Côte d’Or i det østlige Frankrig. Det ligger mellem Paris og Geneve. Beaune er et af de vigtigste vincentre i Frankrig, og den årlige vinauktion af Hospices de Beaune er den primære vinauktion i Frankrig.

Byen er omgivet af nogle af verdens mest berømte vinbyer, mens mange både små og store producenter og kældre er beliggende i selve Beaune. Med en rig historisk og arkitektonisk arv betragtes Beaune som “Bourgogne-hovedstaden”.

Det er en gammel og historisk by på en slette ved Côte d’Ors bakker, med islæt tilbage fra de pre-romerske og romerske æraer, gennem middelalderen og renæssancen og indtil nyere historie og moderne tid.

Særlige kendetegn i Beaune omfatter det gamle marked (les Halles), det 15. århundrede Hospice, Beffroi (urtårnet) og den kollegiale kirke Notre Dame.