VORES PARTNERE I BOURGOGNE

Domaine Ravaut – Ladoix. De ældste dokumenter herfra dateres tilbage til 1897 og derefter i 1936 i anledning af Concours Général Agricole de Paris konkurrence, hvor vores forfædre deltog og opnåede medaljer. Det var dog først efter 1920, da Gaston Ravaut, kendt som “onklen”, begyndte at producere vin kommercielt, at direkte salg tog til og vinen blev den vigtigste indtægtskilde. Derefter overtog hans søn Pierre Ravaut, som kunne have haft en anden strålende karriere (efter at have bestået sine gymnasiale eksaminer), men han besluttede at bruge sit liv til at lave vin! Han var en meget farverig karakter og han var i stand til at anlægge en stil, der fortsætter den dag i dag, som en del af Maison RAVAUTs omdømme.

SE SORTIMENT FRA DOMAINE RAVAUT

Domaine Petitot – Ladoix.  Domaine Petitot – Ladoix Domaine Petitot kommer fra en burgundisk familie i Corgoloin, Côte de Nuits, mellem Beaune og Nuits-Saint-Georges. Hervé Petitot og hans kone Nathalie administrerer hele produktionen – fra vingården til aftapning og vinproduktion. Familien har ni hektar jord i kommunerne Corgoloin, Nuits-Saint-Georges, Savigny-les-Beaune, Pommard og Ladoix. De høster druerne manuelt og primær sortering udføres i markerne. Domaine Petitot bruger vinfade med en gennemsnitlig alder på et år afhængigt af årgang og om vinen er hvid eller rød. Familiens vigtigste cuvéer er Côte de Nuits – Red Village (100% Pinot) Terres Burgondes, Le Mon Boncourts, Les Vignottes. Disse vine har det karakteristiske fra de fantastiske Cotes de Nuits vinmarker.

SE SORTIMENT FRA DOMAINE PETITOT

Domaine Jessiaume – Santenay. Umuligt at overse denne lille juvel, der byder dig velkommen ved indgangen til den lille spa by Santenay. Bygget i 1850 omfatter det over 37 hektar med store marker i Santenay, vigtige bedrifter i Premiers Crus Auxey Duresses Les Ecusseaux og Volnay Les Brouillards og en fantastisk afdeling af Beaune les Cent Vignes vingård. Domaine Jessiaume ønsker at skabe vine med elegance og finesser og med velintegrerede tanniner. Filosofien fokuserer på respekt for miljøet, lave udbytter og respekt for månens cyklusfaser.

Domaine Thierry Violot Guillemard – Pommard. Store vine kan kun komme fra de bedste druer. Derfor er det med stor omhu, at jeg dyrker mit land. Mine vinmarker har været under organisk ledelse siden 1999. Som en stolt efterfølger af mine forfædres arv, vil jeg holde mine vinmarker sunde, så deres kvalitet kan mærkes og værdsættes i hver af mine vine. Måden jeg laver min vin afspejler mine sunde marker: ingen gæring, ingen omvendt osmose, ikke for mange tekniske indgreb og ikke for meget træ, for ikke at ændre smagen af vinen. Jeg elsker det delikate og elegancen, den aldrende Chardonnay, den karakteristiske Pinot og frem for alt, det sjove ved at dyrke vin!  Thierry

SE  SORTIMENT FRA DOMAINE THIERRY VIOLOT GUILLEMARD

Domaine Bzikot – Chassage Montrachet. Sylvain Bzikots farfar kom til landsbyen Puligny fra Polen lige før begyndelsen af ​​Anden Verdenskrig, og alt han ejede var tøjet som han gik og stod i. Familien har i generationer ejet fire hektar vinmarker i den berømte Puligny-Montrachet-region og producerer vine fra begge landsbyer og Premier Cru-standarden. De ejer også ni hektar i Bourgogne, hvor de producerer den spektakulære Bourgogne Blanc og Santenay Blanc. Sylvain Bzikot overtog virksomheden i 1991 og har kørt den lige siden. Domainen ligger midt i Puligny Montrachet og producerer en række vine: Puligny Montrachet, Chassagne Montrachet, Santenay, Saint Aubin, Meursault og Volnay. Vinene opbevares i mindst 14 måneder i nye og brugte fade.

SE SORTIMENT FRA DOMAINE BZIKOT

Domaine Legros – Nuits Saint Georges. Dette domaine er beliggende i Nuits-Saint-Georges, nord for Beaune. Det er en lille by med omkring 6000 indbyggere og ligger halvvejs mellem Beaune og Dijon. Vinmarken drives af Francois Legros, der overtog forvaltningen i 1988 efter hans forældre og onkel. Siden da har Francois udvidet sin vingård ved at købe nye grunde. Hans datter tog eksamen fra vinskolen i Beaune og begyndte at arbejde i kældrene og vinmarkerne for at sikre generationsskiftet. Vinmarkerne i Côte de Nuits dækker en 25 km lang, smal stribe land. Der er 2.500 hektar i Côte de Nuits og 350 hektar i byen Nuits-Saint-Georges. Jorden er generelt brun og lidt stenet, kalksten med lerfraktioner. Domaine Legros har omkring 7,5 hektar vinmarker med 20 forskellige vinkategorier. Efter vores mening er de mest populære Bourgogne Rouge, Nuits Saint Georges, Nuits Saint Georges Premier Cru “Perriere”, Chambolle Musigny V.V.

SE SORTIMENT FRA DOMAINE LEGROS